Heb je een reisstekker nodig in Turks en Caicoseilanden?

  • Je hebt de juiste reisstekker nodig in Turks en Caicoseilanden
  • Wees voorzichtig met bepaalde apparaten door het verschil in frequentie!
  • Wij gaan ervan uit dat je in Nederland of België woont.

Tegenwoordig neem je op reis altijd wel elektrische apparaten mee. Denk bijvoorbeeld aan je telefoon, tablet of ereader. Maar ook beautyproducten, zoals een föhn of scheerapparaat hebben elektriciteit nodig. Al deze producten komen ofwel met een oplader, ofwel met een direct snoer.

Helaas hebben niet alle landen dezelfde stopcontacten als in Nederland. Ook hebben andere landen nog wel eens een andere netspanning of frequentie. Het kan nogal verwarrend zijn om uit te vinden wat een verschil hierin precies betekent. Met deze pagina hopen wij je voorbereid op reis te laten gaan!

Aanbevolen reisstekker voor Turks en Caicoseilanden

Welke stopcontacten worden gebruikt in Turks en Caicoseilanden?

Je hebt een reisstekker nodig in Turks en Caicoseilanden

De stopcontacten die ze in Turks en Caicoseilanden gebruiken, zijn niet compatibel met de Nederlandse stekkers. Als je in Turks en Caicoseilanden je elektrische apparaten wilt gebruiken, dan heb je een reisstekker nodig die past op de stopcontacten in Turks en Caicoseilanden. Wij raden een van de universele wereldstekkers aan, zodat je niet een eenmalige aankoop doet voor een reisstekker die enkel in landen als Turks en Caicoseilanden werkt.

Andere netspanning en frequentie in Turks en Caicoseilanden

In Turks en Caicoseilanden heb je mogelijk een reisstekker of een omvormer nodig om je elektrische apparaten te gebruiken. De netspanning (120) en de frequentie (60) zijn niet hetzelfde als in Nederland. Aangezien de netspanning en de frequentie anders zijn, zal niet elk apparaat werken met een reisstekker. Controleer of je elektronische apparaten werken op variabele voltages (110-240V) en variabele frequenties (50-60Hz).

Hoe controleer ik of mijn apparaten in het buitenland kan opladen?

Elektrische apparaten die via een stekker moeten worden opgeladen geven altijd aan op welk voltage en frequentie deze werken. Pak uw laptop- of telefoon oplader erbij. Ergens op de oplader zou het volgende moeten staan: “110/220V 50/60Hz”.

Heb ik een reisstekker nodig in Turks en Caicoseilanden?

Ja, je hebt een reisstekker nodig! De stopcontacten die in Turks en Caicoseilanden worden gebruikt, zijn anders dan de Nederlandse stekkers.

Heb ik een spanningsomvormer nodig in Turks en Caicoseilanden?

Je hebt mogelijk een omvormer nodig! Controleer of je elektronische apparaten werken op variabele voltages (110-240V).