Heb je een reisstekker nodig in Botswana?

  • Je hebt de juiste reisstekker nodig in Botswana
  • Wij gaan ervan uit dat je in Nederland of België woont.

Tegenwoordig neem je op reis altijd wel elektrische apparaten mee. Denk bijvoorbeeld aan je telefoon, tablet of ereader. Maar ook beautyproducten, zoals een föhn of scheerapparaat hebben elektriciteit nodig. Al deze producten komen ofwel met een oplader, ofwel met een direct snoer.

Helaas hebben niet alle landen dezelfde stopcontacten als in Nederland. Ook hebben andere landen nog wel eens een andere netspanning of frequentie. Het kan nogal verwarrend zijn om uit te vinden wat een verschil hierin precies betekent. Met deze pagina hopen wij je voorbereid op reis te laten gaan!

Vlag Botswana 

Aanbevolen reisstekker voor Botswana

Welke stopcontacten worden gebruikt in Botswana?

Je hebt een reisstekker nodig in Botswana

De stopcontacten die ze in Botswana gebruiken, zijn niet compatibel met de Nederlandse stekkers. Als je in Botswana je elektrische apparaten wilt gebruiken, dan heb je een reisstekker nodig die past op de stopcontacten in Botswana. Wij raden een van de universele wereldstekkers aan, zodat je niet een eenmalige aankoop doet voor een reisstekker die enkel in landen als Botswana werkt.

Je hebt geen omvormer nodig in Botswana

Je hebt in Botswana geen omvormer nodig om je apparaten op het lichtnet aan te sluiten. De voltage (230) en de frequentie (50) zijn gelijk aan die in Nederland. De elektronische apparaten die je gebruikt kunnen zonder problemen worden gebruikt. Wel heb je een reisstekker nodig die aansluit op de stopcontacten in Botswana.

Heb ik een reisstekker nodig in Botswana?

Ja, je hebt een reisstekker nodig! De stopcontacten die in Botswana worden gebruikt, zijn anders dan de Nederlandse stekkers.

Heb ik een spanningsomvormer nodig in Botswana?

Je hebt geen omvormer nodig! De voltage (230) en de frequentie (50) in Botswana zijn gelijk aan die in Nederland.