Heb je een reisstekker nodig in Cambodja?

  • Je hebt de juiste reisstekker nodig in Cambodja
  • Wij gaan ervan uit dat je in Nederland of België woont.

Tegenwoordig neem je op reis altijd wel elektrische apparaten mee. Denk bijvoorbeeld aan je telefoon, tablet of ereader. Maar ook beautyproducten, zoals een föhn of scheerapparaat hebben elektriciteit nodig. Al deze producten komen ofwel met een oplader, ofwel met een direct snoer.

Helaas hebben niet alle landen dezelfde stopcontacten als in Nederland. Ook hebben andere landen nog wel eens een andere netspanning of frequentie. Het kan nogal verwarrend zijn om uit te vinden wat een verschil hierin precies betekent. Met deze pagina hopen wij je voorbereid op reis te laten gaan!

Vlag Cambodja 

Aanbevolen reisstekker voor Cambodja

Welke stopcontacten worden gebruikt in Cambodja?

Je hebt een reisstekker nodig in Cambodja

De stopcontacten die ze in Cambodja gebruiken, zijn niet compatibel met de Nederlandse stekkers. Als je in Cambodja je elektrische apparaten wilt gebruiken, dan heb je een reisstekker nodig die past op de stopcontacten in Cambodja. Wij raden een van de universele wereldstekkers aan, zodat je niet een eenmalige aankoop doet voor een reisstekker die enkel in landen als Cambodja werkt.

Je hebt geen omvormer nodig in Cambodja

Je hebt in Cambodja geen omvormer nodig om je apparaten op het lichtnet aan te sluiten. De voltage (230) en de frequentie (50) zijn gelijk aan die in Nederland. De elektronische apparaten die je gebruikt kunnen zonder problemen worden gebruikt. Wel heb je een reisstekker nodig die aansluit op de stopcontacten in Cambodja.

Heb ik een reisstekker nodig in Cambodja?

Ja, je hebt een reisstekker nodig! De stopcontacten die in Cambodja worden gebruikt, zijn anders dan de Nederlandse stekkers.

Heb ik een spanningsomvormer nodig in Cambodja?

Je hebt geen omvormer nodig! De voltage (230) en de frequentie (50) in Cambodja zijn gelijk aan die in Nederland.