Heb je een reisstekker nodig in Cyprus?

  • Je hebt de juiste reisstekker nodig in Cyprus
  • Wij gaan ervan uit dat je in Nederland of België woont.

Tegenwoordig neem je op reis altijd wel elektrische apparaten mee. Denk bijvoorbeeld aan je telefoon, tablet of ereader. Maar ook beautyproducten, zoals een föhn of scheerapparaat hebben elektriciteit nodig. Al deze producten komen ofwel met een oplader, ofwel met een direct snoer.

Helaas hebben niet alle landen dezelfde stopcontacten als in Nederland. Ook hebben andere landen nog wel eens een andere netspanning of frequentie. Het kan nogal verwarrend zijn om uit te vinden wat een verschil hierin precies betekent. Met deze pagina hopen wij je voorbereid op reis te laten gaan!

Vlag Cyprus 

Aanbevolen reisstekker voor Cyprus

Welke stopcontacten worden gebruikt in Cyprus?

Je hebt een reisstekker nodig in Cyprus

De stopcontacten die ze in Cyprus gebruiken, zijn niet compatibel met de Nederlandse stekkers. Als je in Cyprus je elektrische apparaten wilt gebruiken, dan heb je een reisstekker nodig die past op de stopcontacten in Cyprus. Wij raden een van de universele wereldstekkers aan, zodat je niet een eenmalige aankoop doet voor een reisstekker die enkel in landen als Cyprus werkt.

Je hebt geen omvormer nodig in Cyprus

Je hebt in Cyprus geen omvormer nodig om je apparaten op het lichtnet aan te sluiten. De voltage (230) en de frequentie (50) zijn gelijk aan die in Nederland. De elektronische apparaten die je gebruikt kunnen zonder problemen worden gebruikt. Wel heb je een reisstekker nodig die aansluit op de stopcontacten in Cyprus.

Heb ik een reisstekker nodig in Cyprus?

Ja, je hebt een reisstekker nodig! De stopcontacten die in Cyprus worden gebruikt, zijn anders dan de Nederlandse stekkers.

Heb ik een spanningsomvormer nodig in Cyprus?

Je hebt geen omvormer nodig! De voltage (230) en de frequentie (50) in Cyprus zijn gelijk aan die in Nederland.