Heb je een reisstekker nodig in Centraal Afrikaanse Republiek?

  • Wees voorzichtig met bepaalde apparaten door het verschil in frequentie!
  • Wij gaan ervan uit dat je in Nederland of België woont.

Tegenwoordig neem je op reis altijd wel elektrische apparaten mee. Denk bijvoorbeeld aan je telefoon, tablet of ereader. Maar ook beautyproducten, zoals een föhn of scheerapparaat hebben elektriciteit nodig. Al deze producten komen ofwel met een oplader, ofwel met een direct snoer.

Helaas hebben niet alle landen dezelfde stopcontacten als in Nederland. Ook hebben andere landen nog wel eens een andere netspanning of frequentie. Het kan nogal verwarrend zijn om uit te vinden wat een verschil hierin precies betekent. Met deze pagina hopen wij je voorbereid op reis te laten gaan!

Vlag Centraal Afrikaanse Republiek 

Aanbevolen reisstekker voor Centraal Afrikaanse Republiek

Welke stopcontacten worden gebruikt in Centraal Afrikaanse Republiek?

Je hebt geen reisstekker nodig in Centraal Afrikaanse Republiek

In Nederland gebruiken we dezelfde stopcontacten als in Centraal Afrikaanse Republiek. Het is daarom niet nodig om een reisstekker mee te nemen. Wel kan het erg handig zijn, zeker als je meerdere elektrische apparaten wilt opladen. Onze aanbevolen reisstekker is niet alleen handig voor landen waar een reisstekker vereist is. Tegenwoordig neem je meerdere elektronische apparaten op vakantie mee (denk aan je telefoon, eReader, tablet, etc..) en het is handig als je dan slechts één oplaadblok hoeft mee te nemen.

Andere netspanning in Centraal Afrikaanse Republiek

In Centraal Afrikaanse Republiek heb je mogelijk een reisstekker of een omvormer nodig om je elektrische apparaten te gebruiken. De netspanning (220) is niet hetzelfde als in Nederland. Aangezien de netspanning anders is, zal niet elk apparaat werken met een reisstekker. Controleer of je elektronische apparaten werken op variabele voltages (110-240V).

Heb ik een reisstekker nodig in Centraal Afrikaanse Republiek?

Nee, je hebt geen reisstekker nodig! De stopcontacten die in Centraal Afrikaanse Republiek worden gebruikt, zijn compitabel met de Nederlandse stekkers.

Heb ik een spanningsomvormer nodig in Centraal Afrikaanse Republiek?

Je hebt mogelijk een omvormer nodig! Controleer of je elektronische apparaten werken op variabele voltages (110-240V).