Heb je een reisstekker nodig in Zambia?

  • Je hebt de juiste reisstekker nodig in Zambia
  • Wij gaan ervan uit dat je in Nederland of België woont.

Tegenwoordig neem je op reis altijd wel elektrische apparaten mee. Denk bijvoorbeeld aan je telefoon, tablet of ereader. Maar ook beautyproducten, zoals een föhn of scheerapparaat hebben elektriciteit nodig. Al deze producten komen ofwel met een oplader, ofwel met een direct snoer.

Helaas hebben niet alle landen dezelfde stopcontacten als in Nederland. Ook hebben andere landen nog wel eens een andere netspanning of frequentie. Het kan nogal verwarrend zijn om uit te vinden wat een verschil hierin precies betekent. Met deze pagina hopen wij je voorbereid op reis te laten gaan!

Vlag Zambia 

Aanbevolen reisstekker voor Zambia

Welke stopcontacten worden gebruikt in Zambia?

Je hebt een reisstekker nodig in Zambia

De stopcontacten die ze in Zambia gebruiken, zijn niet compatibel met de Nederlandse stekkers. Als je in Zambia je elektrische apparaten wilt gebruiken, dan heb je een reisstekker nodig die past op de stopcontacten in Zambia. Wij raden een van de universele wereldstekkers aan, zodat je niet een eenmalige aankoop doet voor een reisstekker die enkel in landen als Zambia werkt.

Je hebt geen omvormer nodig in Zambia

Je hebt in Zambia geen omvormer nodig om je apparaten op het lichtnet aan te sluiten. De voltage (230) en de frequentie (50) zijn gelijk aan die in Nederland. De elektronische apparaten die je gebruikt kunnen zonder problemen worden gebruikt. Wel heb je een reisstekker nodig die aansluit op de stopcontacten in Zambia.

Heb ik een reisstekker nodig in Zambia?

Ja, je hebt een reisstekker nodig! De stopcontacten die in Zambia worden gebruikt, zijn anders dan de Nederlandse stekkers.

Heb ik een spanningsomvormer nodig in Zambia?

Je hebt geen omvormer nodig! De voltage (230) en de frequentie (50) in Zambia zijn gelijk aan die in Nederland.