Heb je een reisstekker nodig in Zwitserland?

  • Je hebt de juiste reisstekker nodig in Zwitserland
  • Wij gaan ervan uit dat je in Nederland of België woont.

Tegenwoordig neem je op reis altijd wel elektrische apparaten mee. Denk bijvoorbeeld aan je telefoon, tablet of ereader. Maar ook beautyproducten, zoals een föhn of scheerapparaat hebben elektriciteit nodig. Al deze producten komen ofwel met een oplader, ofwel met een direct snoer.

Helaas hebben niet alle landen dezelfde stopcontacten als in Nederland. Ook hebben andere landen nog wel eens een andere netspanning of frequentie. Het kan nogal verwarrend zijn om uit te vinden wat een verschil hierin precies betekent. Met deze pagina hopen wij je voorbereid op reis te laten gaan!

Vlag Zwitserland 

Aanbevolen reisstekker voor Zwitserland

Welke stopcontacten worden gebruikt in Zwitserland?

Je hebt een reisstekker nodig in Zwitserland

De stopcontacten die ze in Zwitserland gebruiken, zijn niet compatibel met de Nederlandse stekkers. Als je in Zwitserland je elektrische apparaten wilt gebruiken, dan heb je een reisstekker nodig die past op de stopcontacten in Zwitserland. Wij raden een van de universele wereldstekkers aan, zodat je niet een eenmalige aankoop doet voor een reisstekker die enkel in landen als Zwitserland werkt.

Je hebt geen omvormer nodig in Zwitserland

Je hebt in Zwitserland geen omvormer nodig om je apparaten op het lichtnet aan te sluiten. De voltage (230) en de frequentie (50) zijn gelijk aan die in Nederland. De elektronische apparaten die je gebruikt kunnen zonder problemen worden gebruikt. Wel heb je een reisstekker nodig die aansluit op de stopcontacten in Zwitserland.

Heb ik een reisstekker nodig in Zwitserland?

Ja, je hebt een reisstekker nodig! De stopcontacten die in Zwitserland worden gebruikt, zijn anders dan de Nederlandse stekkers.

Heb ik een spanningsomvormer nodig in Zwitserland?

Je hebt geen omvormer nodig! De voltage (230) en de frequentie (50) in Zwitserland zijn gelijk aan die in Nederland.