Heb je een reisstekker nodig in Saoedi-Arabië?

  • Je hebt de juiste reisstekker nodig in Saoedi-Arabië
  • Wees voorzichtig met bepaalde apparaten door het verschil in frequentie!
  • Wij gaan ervan uit dat je in Nederland of België woont.

Tegenwoordig neem je op reis altijd wel elektrische apparaten mee. Denk bijvoorbeeld aan je telefoon, tablet of ereader. Maar ook beautyproducten, zoals een föhn of scheerapparaat hebben elektriciteit nodig. Al deze producten komen ofwel met een oplader, ofwel met een direct snoer.

Helaas hebben niet alle landen dezelfde stopcontacten als in Nederland. Ook hebben andere landen nog wel eens een andere netspanning of frequentie. Het kan nogal verwarrend zijn om uit te vinden wat een verschil hierin precies betekent. Met deze pagina hopen wij je voorbereid op reis te laten gaan!

Vlag Saoedi-Arabië 

Aanbevolen reisstekker voor Saoedi-Arabië

Welke stopcontacten worden gebruikt in Saoedi-Arabië?

Je hebt een reisstekker nodig in Saoedi-Arabië

De stopcontacten die ze in Saoedi-Arabië gebruiken, zijn niet compatibel met de Nederlandse stekkers. Als je in Saoedi-Arabië je elektrische apparaten wilt gebruiken, dan heb je een reisstekker nodig die past op de stopcontacten in Saoedi-Arabië. Wij raden een van de universele wereldstekkers aan, zodat je niet een eenmalige aankoop doet voor een reisstekker die enkel in landen als Saoedi-Arabië werkt.

Andere frequentie in Saoedi-Arabië

In Saoedi-Arabië heb je mogelijk een reisstekker of een omvormer nodig om je elektrische apparaten te gebruiken. Het voltage (230) is hetzelfde als in Nederland, maar de frequentie (60) is anders. Hierdoor zal niet elk apparaat werken met een reisstekker. Controleer of je elektronische apparaten werken op variabele frequenties (50/60Hz).

Heb ik een reisstekker nodig in Saoedi-Arabië?

Ja, je hebt een reisstekker nodig! De stopcontacten die in Saoedi-Arabië worden gebruikt, zijn anders dan de Nederlandse stekkers.

Heb ik een spanningsomvormer nodig in Saoedi-Arabië?

Je hebt mogelijk een omvormer nodig! Controleer of je elektronische apparaten werken op variabele voltages (110-240V).