Heb je een reisstekker nodig in Pakistan?

  • Je hebt de juiste reisstekker nodig in Pakistan
  • Wij gaan ervan uit dat je in Nederland of België woont.

Tegenwoordig neem je op reis altijd wel elektrische apparaten mee. Denk bijvoorbeeld aan je telefoon, tablet of ereader. Maar ook beautyproducten, zoals een föhn of scheerapparaat hebben elektriciteit nodig. Al deze producten komen ofwel met een oplader, ofwel met een direct snoer.

Helaas hebben niet alle landen dezelfde stopcontacten als in Nederland. Ook hebben andere landen nog wel eens een andere netspanning of frequentie. Het kan nogal verwarrend zijn om uit te vinden wat een verschil hierin precies betekent. Met deze pagina hopen wij je voorbereid op reis te laten gaan!

Vlag Pakistan 

Aanbevolen reisstekker voor Pakistan

Welke stopcontacten worden gebruikt in Pakistan?

Je hebt een reisstekker nodig in Pakistan

De stopcontacten die ze in Pakistan gebruiken, zijn niet compatibel met de Nederlandse stekkers. Als je in Pakistan je elektrische apparaten wilt gebruiken, dan heb je een reisstekker nodig die past op de stopcontacten in Pakistan. Wij raden een van de universele wereldstekkers aan, zodat je niet een eenmalige aankoop doet voor een reisstekker die enkel in landen als Pakistan werkt.

Je hebt geen omvormer nodig in Pakistan

Je hebt in Pakistan geen omvormer nodig om je apparaten op het lichtnet aan te sluiten. De voltage (230) en de frequentie (50) zijn gelijk aan die in Nederland. De elektronische apparaten die je gebruikt kunnen zonder problemen worden gebruikt. Wel heb je een reisstekker nodig die aansluit op de stopcontacten in Pakistan.

Heb ik een reisstekker nodig in Pakistan?

Ja, je hebt een reisstekker nodig! De stopcontacten die in Pakistan worden gebruikt, zijn anders dan de Nederlandse stekkers.

Heb ik een spanningsomvormer nodig in Pakistan?

Je hebt geen omvormer nodig! De voltage (230) en de frequentie (50) in Pakistan zijn gelijk aan die in Nederland.