Heb je een reisstekker nodig in Amerikaanse Maagdeneilanden?

  • Je hebt de juiste reisstekker nodig in Amerikaanse Maagdeneilanden
  • Wees voorzichtig met bepaalde apparaten door het verschil in frequentie!
  • Wij gaan ervan uit dat je in Nederland of België woont.

Tegenwoordig neem je op reis altijd wel elektrische apparaten mee. Denk bijvoorbeeld aan je telefoon, tablet of ereader. Maar ook beautyproducten, zoals een föhn of scheerapparaat hebben elektriciteit nodig. Al deze producten komen ofwel met een oplader, ofwel met een direct snoer.

Helaas hebben niet alle landen dezelfde stopcontacten als in Nederland. Ook hebben andere landen nog wel eens een andere netspanning of frequentie. Het kan nogal verwarrend zijn om uit te vinden wat een verschil hierin precies betekent. Met deze pagina hopen wij je voorbereid op reis te laten gaan!

Aanbevolen reisstekker voor Amerikaanse Maagdeneilanden

Welke stopcontacten worden gebruikt in Amerikaanse Maagdeneilanden?

Je hebt een reisstekker nodig in Amerikaanse Maagdeneilanden

De stopcontacten die ze in Amerikaanse Maagdeneilanden gebruiken, zijn niet compatibel met de Nederlandse stekkers. Als je in Amerikaanse Maagdeneilanden je elektrische apparaten wilt gebruiken, dan heb je een reisstekker nodig die past op de stopcontacten in Amerikaanse Maagdeneilanden. Wij raden een van de universele wereldstekkers aan, zodat je niet een eenmalige aankoop doet voor een reisstekker die enkel in landen als Amerikaanse Maagdeneilanden werkt.

Andere netspanning en frequentie in Amerikaanse Maagdeneilanden

In Amerikaanse Maagdeneilanden heb je mogelijk een reisstekker of een omvormer nodig om je elektrische apparaten te gebruiken. De netspanning (110) en de frequentie (60) zijn niet hetzelfde als in Nederland. Aangezien de netspanning en de frequentie anders zijn, zal niet elk apparaat werken met een reisstekker. Controleer of je elektronische apparaten werken op variabele voltages (110-240V) en variabele frequenties (50-60Hz).

Hoe controleer ik of mijn apparaten in het buitenland kan opladen?

Elektrische apparaten die via een stekker moeten worden opgeladen geven altijd aan op welk voltage en frequentie deze werken. Pak uw laptop- of telefoon oplader erbij. Ergens op de oplader zou het volgende moeten staan: “110/220V 50/60Hz”.

Heb ik een reisstekker nodig in Amerikaanse Maagdeneilanden?

Ja, je hebt een reisstekker nodig! De stopcontacten die in Amerikaanse Maagdeneilanden worden gebruikt, zijn anders dan de Nederlandse stekkers.

Heb ik een spanningsomvormer nodig in Amerikaanse Maagdeneilanden?

Je hebt mogelijk een omvormer nodig! Controleer of je elektronische apparaten werken op variabele voltages (110-240V).