Stopcontact: Type O

Het type O stopcontact wordt alleen in Thailand gebruikt. Desondanks is het een stopcontact waar wat vragen over zijn bij reizigers naar Thailand.

Dit stopcontact is bedoeld voor stekkers van type O en is herkenbaar aan de twee ronde, parallelle pinnen. Aan de bovenkant zit eveneens een ronde pin, de aardpin. De aardpin is met 21,4 mm net wat langer dan de twee parallelle pinnen van 19 mm lang.

Hoewel het type O stopcontact qua ontwerp erg overeenkomt met zowel Deense (type K) als Israëlische (H) stopcontacten, werken de stekkers van K en H niet met het stopcontact type O.

Stekkers van type E en type F passen theoretisch in een type O stopcontact. Echter zitten hier grote veiligheidsrisico’s aan verbonden. De stekkers zullen niet geaard zijn in dit stopcontact. Daarnaast is het door het net afwijkende ontwerp mogelijk de stekker half uit het contact te halen, terwijl de stekker nog steeds verbonden is met het netstroom. Daarom is een reisstekker ook voor reizigers met type E/F stekkers aangeraden. In Thailand zelf worden geen producten verkocht met stekkers van type E en type F.

Het stopcontact type O dus is alleen geschikt voor type O stekkers, terwijl type C en F stekkers (maar zeer onveilig) aangesloten kunnen worden op type O stopcontacten.

Welke stekkers passen op stopcontact type O?

Op stopcontact type O passen alleen stekkers van type O. Je kunt er ook stekkers van type E/F in stoppen maar dit levert een onveilige situatie op. Dit raden wij dan ook ten alle tijden af!

Aanbevolen reisstekkers:

Type O

Stekker type O
Aantal pinnen:
3
Geaard:
Ja
Voltage:
220 – 240V
Ampere:
16A

Stopcontacten van Type O werken ook met stekkers van type C, E en F.