Stopcontact: Type L

Type L stopcontacten worden vooral gebruikt in Italië, Syrië en Chili. Ook enkele landen in Afrika maken gebruik van dit type stopcontacten.

De stekkers en stopcontacten in Italië hebben twee versies. Eén versie kan 10 Ampère aan, de andere 16 Ampère. De afstand en de dikte verschilt tussen deze twee typen. Hierdoor zijn ze niet onderling uitwisselbaar. Ook is het belangrijk om te beseffen dat de veel gebruikte type C stekker alleen past op de versie van 10 Ampère. Omdat de stekkers op twee manieren in het stopcontact kunnen, zijn ze niet gepolariseerd.

Omdat het toch wat onpraktisch is om twee verschillende stopcontacten te gebruiken, zijn er tegenwoordig twee soorten universele stopcontacten in opkomst in Italië. Het bipasso-stopcontact is een stopcontact dat twee doorgangen heeft vlak naast elkaar. Hierdoor passen beide type L-stekkers en type C stekkers in dit stopcontact. Het andere stopcontact, het bipasso-Schuko-stopcontact is een andere vorm, waarbij ook de type E en F stekkers passen. Dit stopcontact is ook uitgerust met randaardgeleiding.

Aanbevolen reisstekkers:

TravelMore Universele Wereldstekker

Universele wereldstekker

Type L

Stekker type L
Aantal pinnen:
3
Geaard:
Ja
Voltage:
220 – 240V
Ampere:
10 & 16A

Stopcontacten van Type L werken ook met stekkers van type C.