Stopcontact: Type H

Type H stopcontacten worden alleen gebruikt in Israël en Palestina. Dit type stopcontact heeft wederom drie toegangen, één voor de aardgeleiding en twee voor de stroom. Ze hebben de vorm van een ‘V’, waarbij de onderste toegang de aardgeleiding is.

Voorheen waren deze stekkers en stopcontacten gemaakt met platte pinnen. Sinds 1989 is er een nieuw model op de markt, dat de platte pinnen en toegangen verruilt voor ronde pinnen. Dit heeft als voordeel dat de veelgebruikte type C stekker ook op dit stopcontact past. Het enige nadeel is dan dat er geen sprake is van aardgeleiding.

De toegangen voor de pinnen van een type H stopcontact zijn echter niet groot genoeg (4,5mm) om de pinnen van een type E of F stekker toe te laten. In de praktijk worden er echter zoveel apparaten uit Europa ingevoerd, dat type E en F stekkers vaak met geweld in een type H stopcontact worden geslagen! Besef wel dat het apparaat dan ten eerste geen aardgeleiding heeft (terwijl het type stekker dit eigenlijk wel verwacht) en je de stekker er zeer moeilijk uit krijgt.

Aanbevolen reisstekkers:

Type H

Stekker type H
Aantal pinnen:
3
Geaard:
Ja
Voltage:
220 – 240V
Ampere:
16A

Stopcontacten van Type H werken ook met stekkers van type C.